Doet u voldoende aan aftersales? 3 tips!

Worden klachten goed afgehandeld? Wat speelt er bij mijn klanten? En wanneer heb ik voor het laatst contact met ze gehad? Vragen waar u wellicht niet dagelijks aan denkt. Toch is aftersales tegenwoordig belangrijker dan ooit.

In een maatschappij met vergelijkbare producten speelt de dienstverlening na afloop van een aankoop een steeds belangrijkere rol. Dit betekent dat u niet alleen tijdens de verkoopfase het bij de klant goed moet doen. Ook daarna wordt u nog door een klant beoordeeld. Het is dan ook niet voor niets dat wij zeggen: “De beste sales is aftersales”.
Want bij de juiste aanpak creëert u hier kansen voor uw business en maakt u van ‘eenmalige’ klanten loyale klanten.

Bij aftersales dient de klant het gevoel te hebben dat hij/zij gewaardeerd wordt. Hoe u dat doet?

  1. Zorg dat u bereikbaar bent
    Heeft de klant een vraag over een product of dienst, dan moet hij/zij wel de mogelijkheid hebben om met u in contact te komen via diverse kanalen (denk aan e-mail, telefoon, chat en/of social media).
  2. Denk met de klant mee
    Heeft de klant nog extra informatie nodig over een product? Heeft u tips waar u uw klant extra mee van dienst kan zijn?
  3. Stel u kwetsbaar op
    Vraag de klant wat hij/zij van uw product/dienst vindt. Op deze manier weet u niet alleen zelf wat er bij uw klanten speelt, maar dit geeft uw klant bovendien een gevoel van betrokkenheid bij uw bedrijf.

Wilt u uw eigen aftersales pilot? Wij dragen zorg voor uw klantcontact. Hoe? Door op een zorgvuldige manier te vragen, te luisteren en te adviseren. Oftewel, door een ‘echt’ gesprek aan te gaan!

Nieuws

Weet u wat er bij uw klanten speelt?

Hoe tevreden zijn uw klanten eigenlijk? Tevreden klanten zijn voor een organisatie immers van levensbelang. Met een klanttevredenheidsonderzoek ziet u…